Verkkouutiset

Kirkkokin välillisesti suurmoskeijahankkeessa

Helsingin Diakonissalaitos ja Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry ovat mukana suurmoskeija-hankkeessa, kertoo Seurakuntalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Evankelisluterilainen kirkkohallitus rahoittaa Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokusta. Fokuksen johtaja Ilari Rantakari kertoi Ylelle, että ”Suomen muslimiväestö koostuu suurelta osin turvapaikanhakijoista ja pakolaisista, joiden varallisuus ei riitä hankkeen rahoittamiseen”.

Rahoitusta on ollut tarkoitus kerätä useista kansainvälisistä lähteistä. Hanketta hallinnoimaan on tarkoitus perustaa suomalainen säätiö. Hankkeessa aktiivisesti toimivan Pia Jardin mukaan hanke saattaa maksaa yli sata miljoonaa euroa.

– Hankkeesta on keskusteltu joidenkin piispojen kanssa. Suomen ekumeenista neuvostoa, Uskot-foorumia ja eri viranomaistahoja on myös informoitu, Rantakari sanoo.

Moskeijan yhteyteen on kaavailtu palvelu- ja konferenssikeskusta, jota Ilari Rantakari kuvailee yleishyödylliseksi paikaksi. Siellä olisivat esimerkiksi uimahalli, kuntosali, toimistotilaa ja terveydenhoitajan vastaanotto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)