Verkkouutiset

Vihreiden Alanko-Kahiluoto: Keskusta sai läpi aluepoliittiset toiveensa

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto muistuttaa, että hallitus on tällä hetkellä suurten päätösten edessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskeisenä esimerkkinä tästä on hänen mukaansa sote-uudistus.

– Suurin kysymysmerkki sote-uudistuksen osalta on valinnanvapaus, jonka toteutustavasta ei ole vielä mitään tietoa. Vielä viime kaudella keskustan ja kokoomuksen kannat olivat tässä nimenomaisessa asiassa kaukana toisistaan. Nyt keskusta on saanut sote-uudistuksessa läpi aluepoliittiset toiveensa.

– Kysynkin, tarkoittaako se, että valinnanvapaus valmistellaan puhtaasti kokoomuksen ideologian mukaan? Toivottavasti ei, Outi Alanko-Kahiluoto sanoi lauantaina vihreän liiton puoluevaltuuskunnan kokouksessa Kuopiossa.

Hän totesi, että sote-uudistus on askel eteenpäin, jos se tehdään hyvin. Vihreät uskoo, että sote-ratkaisu voi olla onnistunut tietyin reunaehdoin.

– Keskeistä on taata ihmisten yhdenvertaisuus asuinpaikasta tai tulotasosta riippumatta, varmistaa palvelujen saavutettavuus ja oikea-aikaisuus sekä toimivat hoitoketju ja pidettävä huolta integraatiosta. Yhteydenpidon terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä on oltava saumatonta, Alanko-Kahiluoto sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)