Verkkouutiset

AL:n Moro: Kirkkojen tiloille etsitään uutta käyttöä Tampereella

Tampereella on järjestetty arkkitehdeille ideakilpailu Aleksanterin ja Kalevan kirkkojen tilojen hyödyntämiseksi, kertoo Aamulehden kaupunkilehti Moro.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tampereen seurakuntien kiinteistöpäällikön Heikki Päätalon mielestä kirkkoja voisi hyvin käyttää muuhun kuin perinteiseen kirkolliseen toimitukseen.

– Jos ollaan rehellisiä, moni kirkkotila on aika vähällä käytöllä, hän toteaa Moron haastattelussa.

Tuomiorovasti Olli Hallikainen puolestaan muistuttaa, että kirkko on paitsi pyhän myös ihmisten kohtaamista varten. Hänen mielestään kirkossa voi olla hyvinkin erilaista ja ennakkoluulotonta toimintaa.

– Sellaistakin. jota ei perinteisesti ole mielletty kirkossa tapahtuvaksi, hän lisää.

Tampereen evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä on nyt järjestänyt ideakilpailun Aleksanterin ja Kalevan kirkkojen tilojen hyödyntämiseksi silloin, kun ne ovat tyhjillään.

Molemmissa kirkoissa käy Hallikaisen mukaan viikossa satoja ihmisiä muun muassa jumalanpalveluksissa. Seurakuntayhtymä on jo pohdiskellut kirkoille lisäkäyttöä esimerkiksi lukusaleina tai etätyötiloina.

Kilpailuun on kutsuttu kolme tamperelaista arkkitehtitoimistoa. Työt on palautettava 17. maaliskuuta mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)