Verkkouutiset

Anne Bernerille eduskunnan luottamus äänin 110-42

Sdp sai äänestyksessä mukaansa vain vasemmistoliiton kansanedustajat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta hylkäsi perjantain täysistunnossa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) esitetyn epäluottamuslauseen.

Äänestyksessä luottamuksen puolesta äänesti 110 kansanedustajaa ja epäluottamuslauseen puolesta 42 kansanedustajaa. Yhdeksän edustajaa äänesti tyhjää. 38 kansanedustajaa oli poissa.

Epäluottamuslauseen puolesta äänesti 31 Sdp:n ja 11 vasemmistoliiton kansanedustajaa.

Yhdeksän vihreää äänesti tyhjää. Yksi vihreä kansanedustaja eli Antero Vartia äänesti luottamuksen puolesta. Koko ruotsalainen eduskuntaryhmä ja kaikki kristillisdemokraatit äänestivät luottamuksen puolesta.

Hylätyssä Sdp:n Johanna Ojala-Niemelän epäluottamuslauseessa esitettiin, että ”eduskunta katsoo, että ministeri Berner on tosiasiallisesti ohjannut Finavia Oyj:tä luopumaan vahingonkorvauskanteista tilintarkastajaa ja aikaisempaa hallitusta kohtaan ja näin estänyt valtion edun mukaisten korvausten saamista eikä siksi nauti eduskunnan luottamusta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)