Verkkouutiset

Kirkon palvelukeskus aloittaa yt-neuvottelut

Kirkon palvelukeskus Kipa aloittaa yt-neuvottelut tuotannollis-taloudellisten syiden sekä toiminnan uudelleenjärjestelyiden perusteella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neuvotteluiden ulkopuolelle jää kirjanpidon ja palkanlaskennan henkilöstö. Henkilöstön vähentämistarpeen arvioidaan olevan enintään 15 henkilöä. Kipassa työskentelee tällä hetkellä noin 130 työntekijää, joista yt-neuvotteluiden piirissä on noin puolet.

Neuvottelut alkavat huhtikuun alussa.

Kipa tuottaa valtakunnallisesti kirjanpidon ja palkanlaskennan palveluja seurakunnille, seurakuntayhtymille, hiippakunnille ja kirkon keskusrahastolle. Yhteensä asiakkaita on noin 300.

Viimeiset seurakuntataloudet ovat siirtyneet Kipan asiakkaiksi vuoden vaihteessa 2017 ja viisivuotinen niin kutsuttu siirtymävaihe on loppunut. Siirtymävaiheen tukitoimia, kuten asiakkaiden vastaanotto ja koulutus, on purettu ja henkilöitä siirretty muihin tehtäviin.

Uuden strategian mukaisesti Kipa keskittyy nykyisten palvelun tuottamiseen tehokkaasti. Tämä tarkoittaa muun muassa talousarviossa pysymistä sekä tähän asti alijäämäisen tuloksen oikaisemista. Kipa tavoittelee noin 800 000 euron suuruisia kustannussäästöjä vuositasolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)