Verkkouutiset

Keskustan Mikko Kärnä: Tarja Halosen kannanotto voi ruokkia ihmiskauppaa

Lappilaiskansanedustaja kritisoi presidentin näkemyksiä turvapaikanhakijoiden palautuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Enontekiöläisen keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän mukaan presidentti Tarja Halosen Helsingin Sanomien vieraskynäkirjoituksessa esittämä vaatimus kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden ns. pakkopalautusten lopettamisesta konfliktialueille on absurdi.

– Kaikkien näiden kannanottojen perusteena tuntuu olevan, ettei Suomi saisi palauttaa ihmisiä maihin, joihin ulkoministeriö ei suosittele suomalaisten matkustavan. Ajatusrakennelma on hämmentävä. Vaikka suomalainen olisi vaarassa matkustaessaan esimerkiksi Afganistaniin tai Pakistaniin, ei se todellakaan tarkoita, että jokainen afganistanilainen tai pakistanilainen on vaarassa omassa maassaan, Kärnä kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla.

Hänen mukaansa linja johtaisi automaattisen oleskeluoikeuden tarjoamiseen jokaiselle Etelä-Sudanista, Jemenistä, Libyasta, Syyriasta, Afganistanista, Burundista, Irakista, Somaliasta, Kongon demokraattisesta tasavallasta, Haitista, Pakistanissa ja Venezuelasta saapuvalle henkilölle.

– Tämä tarkoittaisi avoimen valtakirjan antamista 456 miljoonan ihmisen saapumiselle Suomeen. Tällainen politiikka ei ole millään tasolla kestävää, Kärnä sanoo.

– Presidentti Halosen ja vihervasemmiston tarkoitus on varmasti vilpitön ja hyvä. On kuitenkin ikävää, että tällaisilla kannanotoilla ruokitaan sellaisia lieveilmiöitä kuin ihmissalakuljetusta ja ihmiskauppaa. Mitä enemmän luomme kuvaa, että Eurooppa ottaa vastaan kaikki tänne saapuvat, sitä enemmän saamme perusteetta turvapaikkaa hakevia ihmisiä liikkeelle. Nämä ihmiset joutuvat tällöin turvautumaan ihmissalakuljettajien palveluksiin. Tämä iljettävä bisnes ei lopu ellei siihen oteta tiukkaa kantaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)