Verkkouutiset

Emma Kari haluaa lopun kasvisruoan sensuurille

Vihreiden kansanedustajan mielestä ”eläinteollisuuden” pitää parantaa omaa toimintaansa eikä estää kasvisten menekin kasvua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Emma Kari (vihr.) katsoo, että Euroopan parlamentissa on menossa kampanja, jonka tavoitteena on estää kasvisruoan menekin kasvu.

– Kasvipohjaiset vaihtoehdot ovat usein ilmaston kannalta selvästi parempia. On käsittämätöntä, että niin monet puolueet ovat nyt valmiita hyökkäämään kasvavien kasvisruokayritysten kimppuun lainsäädännön avulla, Kari sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän viittaa EU:n maatalouspolitiikan uudistamiseen, jossa muun muassa pohditaan, voiko kasviksista tehtyä juomaa kutsua maidoksi. Karin mielestä lisääntyvät rajoitukset ovat vastoin markkinatalouden sääntöjä ja estävät tehokkaan ilmastotyön. Jo aiemmin on kielletty “kauramaito” ja “soijajogurtti” käyttö, hän toteaa ja puhuu kasvisruokasensuurista.

– Hyökkäyksessä kasvimaitoja vastaan on kyse eläinteollisuuden pelosta kasvisruuan jatkuvasti kasvavan suosion edessä. Kieltoesitys on jatkoa pitkään jatkuneelle lobbaukselle kasvisvaihtoehtoja vastaan , Kari sanoo.

Hän kehottaa eläinpohjaista elintarviketeollisuutta muuttamaan omaa toimintaansa.

– Jos eläinteollisuus haluaa kilpailla kasvisvaihtoehtojen suosiota vastaan, sen tulisi tehdä kaikkensa parantaakseen oman tuotantonsa eettisyyttä ja ekologisuutta, ei keskittyä taistelemaan kasvistuotteita vastaan. Suomen on toimittava kestävän ruoantuotannon puolesta ja tehtävä loppu jatkuville hyökkäyksille kasvisvaihtoehtoja vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)