Verkkouutiset

Teollisuus sai tuotteistaan huonoja hintoja

Varsinkin vientitavaroiden hinnat laskivat lokakuussa vuodentakaisesta selvästi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuuden tuottajahinnat laskivat 5,4 prosenttia edellisvuoden lokakuusta

Teollisuuden tuottajahinnat laskivat Tilastokeskuksen mukaan lokakuussa keskimäärin 5,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Kotimaahan myytyjen teollisuustavaroiden tuottajahinnat laskivat 3,9 prosenttia, ja vientitavaroiden tuottajahinnat laskivat 7,1 prosenttia.

Tuottajahintojen laskuun vaikutti erityisesti öljytuotteiden, massan, paperin, kartongin ja pahvin sekä raudan ja teräksen halpeneminen vuodentakaisesta.

Vientihintaindeksi laski 7,1 ja tuontihintaindeksi laski 6,6 prosenttia vuodessa. Tuontihintaindeksin laskuun vaikutti erityisesti raakaöljyn ja öljytuotteiden halpeneminen.

Kotimarkkinoiden kokonaistarjonnan veroton hintakehitys eli perushintaindeksi laski 3,6 prosenttia.

Syyskuusta lokakuuhun teollisuuden tuottajahinnat laskivat 0,2 prosenttia. Hintoja laski erityisesti sähkön halpeneminen edelliseen kuukauteen verrattuna.

Kotimaassa käytettäväksi tarkoitettujen tavaroiden tuottajahinta on veroton hinta tehtaan portilla. Vientitavaroiden hintana on viejän saama hinta.

Perushintaindeksi mittaa hintoja siinä vaiheessa, kun tuotteet lähtevät tuottajilta markkinoille tai saapuvat tullikäsittelyn jälkeen maahan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)