Verkkouutiset

Hallitus päätti lisäbudjetista: Vaikutus alijäämään 1,8 miljardia euroa

Valtiovarainministerin mukaan arvio vuoden kokonaisalijäämästä on 19,8 miljardia euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus on perjantaina Säätytalolla käydyissä neuvotteluissaan päättänyt lisätalousarviosta. Sen vaikutus menojen puolella on valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan 1,5 miljardia euroa.

− Sen lisäksi tulojen vähenemä on jonkin verran yli 300 miljoonaa euroa. Eli kaikkiaan alijäämään vaikutusta on 1,8 miljardia, Matti Vanhanen sanoi Säätytalon portailla neuvottelujen jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tämänhetkinen arvio vuoden kokonaisalijäämästä on Vanhasen mukaan näin ollen 19,8 miljardia euroa.

− Siitä aika tarkkaan 10 miljardia on epidemian hoitoon liittyviä lisämenoja ja elvytystoimia. Tuloja olemme menettämässä – lähinnä verotuloja – noin 6 miljardia euroa. Lisäksi tulevat työttömyyden kasvusta aiheutuvat menot.

Ryhmien kesken on sovittu, että yritysten kustannustukeen lisätään 410 miljoonaa euroa.

− Tällöin siihen on kaikkiaan tähän mennessä säästyneet kustannustukivarat mukaan lukien 550 miljoonaa käytettävissä. Sen lisäksi rokotteeseen päätettiin varata jo aiemmin sovitun 110 miljoonan lisäksi 90 miljoonaa euroa lisää ja joukkoliikenteen tukeen aiempien varausten lisäksi yli 50 miljoonaa, Vanhanen sanoo.

Pienempiä lisäbudjettiin tulleita summia ovat Vanhasen mukaan kulttuuritoimialan tapahtumajärjestäjille tarkoitettu tuki 23 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)