Verkkouutiset

Venäjän ydinkäyttöiset alukset seilaavat Suomenlahdella

Säteilyturvakeskus seuraa rahtilaivan ja jäänmurtajan kulkua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tällä viikolla Suomenlahdella liikkuvat venäläiset ydinkäyttöiset alukset eivät käytännössä lisää säteilyvaaran todennäköisyyttä Suomessa, kertoo Säteilyturvakeskus (STUK) tiedotteessa.

STUK seuraa laivojen kulkua, mutta mihinkään normaalista poikkeaviin toimenpiteisiin ei niiden takia tarvitse ryhtyä.

Maailman ainoa ydinkäyttöinen rahtilaiva Sevmorput on tuomassa Venäjän Kaukoidästä kalaa Pietariin. Aluksen on määrä saapua perille 25. syyskuuta.

Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatomin tiedotteen mukaan uusi ydinkäyttöinen jäänmurtaja Arktika on puolestaan lähtemässä Pietarista Baltian telakalta kohti Murmanskia syyskuun 23. päivä.

Laivojen ydinreaktorit ovat paljon pienempiä kuin esimerkiksi suomalaisten ydinvoimalaitoksien reaktorit.

– Kuten ydinvoimalaitosten reaktorit eivät laivareaktoritkaan aiheuta normaalikäytössä säteilyvaaraa sen enempää käyttäjilleen kuin ympäristöllekään, toteaa STUKin ylitarkastaja Antero Kuusi.

STUKin tehtäviin kuuluu arvioida mahdollisia onnettomuuksia, onnettomuuksien todennäköisyyksiä ja mahdollisia säteilyvaikutuksia. Myös onnettomuus ydinkäyttöisellä aluksella on otettu STUKin valmiustoiminnassa huomioon.

Ympäristövaikutuksia aiheuttavan laivareaktorionnettomuuden todennäköisyys on äärimmäisen pieni, ja onnettomuuden sattuessakin vaikutukset yltäisivät varsin pienelle alueelle.

 

 

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)