Verkkouutiset

Katri Kulmuni: Kuluneet kuukaudet eivät ole olleet helppoja

Puheenjohtajan mukaan keskustan uusi nousu edellyttää hallituksen onnistumista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni kertoi tänään keskustan eduskuntaryhmälle ja puoluehallitukselle tuntemuksistaan keskustan kannatukseen liittyen.

– Kuluneet kuukaudet eivät kaikilta osin ole olleet helppoja. Tiesin, että tavoittelen Kouvolassa raskasta pestiä. Puolueen kannatuskehityksen kääntäminen monien raskaiden vaalitappioiden jälkeen ei ole yksinkertainen tehtävä, Katri Kulmuni sanoi puheessaan keskustan talvikokouksessa Helsingissä.

Kulmunin mukaan syksyllä monet hyvät keskustan hallitusohjelmaan saamat tavoitteet hautautuivat hallituskriisin ja siihen liittyvän uutisoinnin alle. Myös muutama viikko sitten päättyneeseen Suomen EU-puheenjohtajuuteen liittyvät tehtävä ovat vieneet paljon ministereiden aikaa.

– Olen kokenut saavani teiltä vahvaa tukea. Rapsakkaa keskusteluakin on käyty. Keskustelematon keskusta on pahin pelkoni, Kulmuni sanoi keskustaväelle.

Oliko hallitukseen lähtö oikea ratkaisu?

Kulmunin mukaan hänen onnistumistaan keskustan puheenjohtajana mitataan sillä, miten kansanliike toimii Suomen ja kaikkien suomalaisten parhaaksi. Kulmunin mukaan huoli puolueen tulevaisuudesta on yhteinen.

– Edelleen on käyty jonkin verran keskustelua siitä, oliko SDP-johtoiseen hallitukseen lähteminen meiltä oikea ratkaisu vaalien rökäletappion jälkeen.

Kulmuni myönsi käyneensä itsekin kriittistä keskustelua, kun päätöstä hallitukseen menemisestä tehtiin.

– Yhdessä päätimme lopulta mennä hallitukseen, kun saimme keskeiset tavoitteemme mukaan hallitusohjelmaan.

Kulmuni listasi hallituksen saavutuksia, jotka ovat hänen mukaansa kiistattomia. Esimerkiksi tämän vuoden alussa perusväylänpitoon tuli 300 miljoonan euron tasokorotus. Takuueläke nousee 50 eurolla kuukaudessa 834 euroon ja kansaneläke 34 eurolla. Pieni- ja keskituloisten tuloverotus kevenee yhteensä 200 miljoonalla eurolla.

– Haluankin kysyä: mikä olisi ollut vaihtoehto? Olisiko hallitus tavallisille suomalaisille ihmisille parempi, jos meidän tilallamme olisi kokoomus? Onko keskustan paikka oppositiossa silloin, kun vaikeina aikoina tehdään Suomen tulevaisuuden kannalta ratkaisevia päätöksiä, Kulmuni kysyi ja vastasi:

– Te tiedätte vastauksen, ei ole.

Työllisyystavoitteesta ei ole varaa tinkiä

Kulmunin mukaan keskustan uusi nousu edellyttää hallituksen onnistumista.

– Se täytyy olla jokaisen keskustalaisen vilpitön toive ja tavoite. Minä us­kon uu­den pu­na­mul­lan ky­kyyn ja tah­toon uu­dis­taa Suo­mea uu­sin eväin.

Kulmunin mukaan kevään osalta hal­li­tuk­sen on­nis­tu­mi­nen edel­lyt­tää pää­tök­siä, jot­ka luo­vat uu­sia työ­paik­ko­ja, uusia in­ves­toin­te­ja ja pa­ran­ta­vat yri­tys­ten toi­min­ta­e­del­ly­tyk­siä.

– Työllisyystavoitteesta ei ole varaa tinkiä piiruakaan. Kysymys on ihmisten tulevaisuudesta, Kulmuni linjasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)