Verkkouutiset

VTV ihmettelee viranomaisten käsityksiä liikenneturvallisuudesta

Valtiotalouden tarkastusvirasto perää lisätietoa siitä, miksi liikenneturvallisuusviranomaiset katsovat Suomen olevan jatkuvasti jäljessä Euroopan kärkimaina pidettyjä maita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viraston mielestä liikenneturvallisuuden parantamisessa on edullisimmat toimenpiteet jo käytetty. Jatkossa onkin tärkeää löytää kustannustehokkaimmat tavat vaikuttaa Suomen liikenneturvallisuustilaan. Tehtävien päätösten kannattavuus tulisi myös perustella hyvin.

Suomen sijoittuminen Euroopan tieliikennekuolemavertailussa on ollut asukaslukua kohti laskettuna keskitasolla (11. sija), mutta ajokilometrejä kohti laskettuna hyvällä tasolla (4. sija).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tarkastusviraston mukaan Suomessa ei ole saatavissa riittävän tarkkaa ja kattavaa tietoa liikenneturvallisuustoiminnan taloudellisuudesta ja tehokkuudesta. Valtion rajallisia rahallisia resursseja tulisi kohdentaa tähänastista selkeämmin perusteltuihin liikenneturvallisuuden edistämiskeinoihin.

Tarkastusvirasto katsoo, että Liikkuvan poliisin lakkauttamisen yhteydessä päätetyt liikennevalvontatason säilyttämistavoitteen toteutumista mittaavat indikaattorit eivät kuvaa riittävän hyvin, säilyykö liikennevalvonnan taso vähintään nykyisellä tasolla muutoksen jälkeen.

Liikenneturvallisuustoiminnan työnjaon ja organisoinnin tehostamis- ja selkeyttämispyrkimyksiä tulisi jatkaa.

Muutosratkaisujen perustelujen ei pitäisi rajoittua vain hallinnollisten säästöjen tarkasteluun, vaan olisi pyrittävä arvioimaan ja ottamaan huomioon myös vaikutukset liikenneturvallisuuden tilaan ja muutosten mahdolliset yhteiskunnalliset hyödyt ja haitat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)