Verkkouutiset

Korkman Wahlroosin EKP-analyysistä: Ei osu asian ytimeen

Sixten Korkman ei allekirjoita Björn Wahlroosin näkemystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Björn Wahlroosin mielestä Euroopan keskuspankin pitäisi muuttaa harjoittamansa kireän rahapolitiikan suuntaa täysin. Wahlroosin mukaan EKP:n pitäisi ottaa mallia Yhdysvaltain keskuspankin elvytystoimista.

– Euroopan keskuspankin rahapolitiikkaa on mielestäni – olen sanonut sen monta kertaa – ollut erinomaisen huonosti harkittua. Jos me katsomme Yhdysvaltain keskuspankkia, he ovat itse asiassa hyvin fiksulla toiminnallaan pelastaneet meidät uudelta suurelta lamalta. Euroopan keskuspankin pitäisi nopeasti ottaa mallia. Se on jo viisi vuotta jälkijunassa, Sampo-konsernin ja Nordea pankin hallitusten puheenjohtaja Wahlroos sanoi Ylen mukaan keskiviikkona hyväntekeväisyyslounaalla Helsingissä.

Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman on asiasta eri mieltä.

– Minusta se (Wahlroosin vertaus) ei osu asian ytimeen, koska itse asiassa rahapolitiikka EKP:ssa ja Yhdysvalloissa on ollut aika vertailukelpoista vaikka keinot ovat aika erilaisia johtuen institutionaalisista eroista, totesi Yle Radio 1:n Ykkösaamussa torstaina.

Korkmanin mielestä suuri ero USA:n ja Euroopan välillä on se, että USA:ssa pankkijärjestelmä laitettiin kerralla kuntoon.

Hän sanoo, että Euroopan pankkisektori oli hidas reagoimaan kriisiin. Edes stressitestejä, joita Suomikin vaati, ei tehty ajoissa.

– Meidän ongelma ei ole EKP. Se on hoitanut tehtävänsä aivan hyväksyttävällä tavalla. Meidän ongelma on se pankkijärjestelmä, jota Wahlroos itse edustaa, Korkman sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)