Verkkouutiset

Kreikkalaislähde syyttää Junckeria valehtelusta, paljasti ”oikeat vaatimukset”

Kreikkalainen virkamieslähde väittää EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin valehdelleen kertoessaan viimeisimmästä Kreikalle esitetystä tarjouksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittilehti Telegraph kertoo Kreikan kriisin live-seurannassaan, ettei Kreikan johdossa olla kuunneltu hyvällä komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin tiedotustilaisuutta velkaneuvottelujen tilanteesta.

Juncker kertoi tiedotusvälineille muun muassa, ettei viimeisimpään Kreikalle tehtyyn tarjoukseen kuulu eläkeleikkauksia vaan leikkauksia puolustusbudjettiin. Juncker myös syytti Kreikan johtoa totuuden kontrolloimisesta ja siitä, ettei se anna oikeaa kuvaa neuvottelujen kulusta.

Telegraphille puhuneen kreikkalaisen virkamieslähteen mukaan Junckerin eläkeleikkauspuheet ovat valetta.

”Hän yrittää väittää, ettei suoria leikkauksia ehdoteta”, virkamies toteaa.

Virkamies paljastaa myös listan, jonka hän väittää olevan todellinen Kreikalle tehty ehdotus.

Siihen kuuluu muun muassa ”900 miljoonaa euroa hyvinvointimenojen leikkauksia”, joka sisältää ”vaiheittaisen luopumisen matalan (alle 300 euron) eläkkeen erityislisästä”.

Lisäksi virkamies väittää, että Kreikalta on vaadittu myös kaikkien eläkkeiden jäädyttämistä vuoteen 2021 asti sekä esimerkiksi ”nolla-alijäämä” -säännön saattamista voimaan kaikissa ylimääräisissä eläkerahastoissa. Käytännössä tämä merkitsee, että niiden kautta maksettavat eläkkeet tarkastetaan sellaisiksi, että rahastot pysyvät tasapainossa. Tämä tarkoittaisi kreikkalaisvirkamiehen mukaan taas sitä, että ylimääräisistä eläkkeistä katoaisi 85 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)