Verkkouutiset

Kolme prosenttia Donald Trump -uutisista on ollut myönteisiä

USA:n uusi presidentti ei saanut medialta kuherruskuukautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Washington Post kertoo Media Tenorin analyysista, joka käsitteli USA:n presidentti Donald Trumpin ensimmäistä kuukautta virassaan. Tarkempi tutkimuskohde olivat 370 uutista NBC Nightly Newsin, CBS Evening Newsin ja Fox News Special Reportin lähetyksissä 20.1.-17.2.2017.

Analyysin mukaan kolme prosenttia raporteista NBC:lla ja CBS:lla oli myönteisiä. 43 prosenttia oli kielteisiä ja 54 prosentteja neutraaleja.

Media Research Centerin vastaavasta tutkimuksesta kertoo Washington Times. Siinä keskityttiin toimittajien, asiantuntijoiden ja tavallisten ihmisten tv-uutislähetyksissä antamiin viesteihin ja sävyihin.

Läpi käytiin ABC:n, NBC:n ja CBS:n iltauutislähetysten uutisointi Donald Trumpista, jota oli noin 16 tuntia.

Analyysin mukaan 88 prosenttia uutisista oli Trumpille ”vihamielisiä”.

MRC:n mukaan suuret tv-yhtiöt kuormittivat uutisiaan vihaisten kansalaisten kommenteilla ja Trumpin kannattajille annettiin suhteellisen vähän aikaa. MRC sanoo tv-yhtiöiden ankkureiden ja toimittajien usein sisällyttäneen Trumpin vastaisen oman mielipiteensä uutisiin.

Esimerkkinä mainitaan CBS Evening Newsin ankkurin Scott Pelleyn alkukommentti lähetyksessään 6. helmikuuta. Pelley totesi, että ”todellisuudesta eronneiden presidentin lausuntojen päivä on ollut kiireinen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)