Verkkouutiset

Venäjä on valmis neutralisoimaan Naton uhkan Ukrainassa sotilaallisin keinoin

Venäjä on valmis käyttämään kaikkia keinoja, mikäli se kokee Naton läsnäolon uhkaksi Ukrainassa, Venäjän Nato-lähettiläs Aleksander Grushko sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Nato ei ole tehnyt päätöstä kouluttajien lähettämisestä”, Aleksander Grushko totesi maanantaina venäläisen Rossija24-kanavan haastattelussa Tassin käännöksen mukaan.

”Nato panee toimeen poliittisia päätöksiä, jotka tehtiin Walesin huippukokouksessa syyskuussa 2014.”

Tämän jälkeen Grushko lisäsi ”Moskovan ryhtyvän kaikkiin toimiin – mukaan lukien sotilasteknisiin – neutralisoidakseen Naton läsnäolon Ukrainassa mahdollisesti muodostaman uhkan”.

Grushko viittasi puheillaan mitä todennäköisimmin Britannian taannoiseen päätökseen lähettää 75 brittisotilasta koulutustehtäviin Ukrainaan.

Kommentistaan huolimatta Grushko totesi, ettei usko Naton missään nimessä puuttuvan Itä-Ukrainan konfliktiin.

”Nato uskoo tämän roolin kuuluvan Venäjälle ja YK:lle”, Grushko sanoi.

Hänen mukaansa jotkin Nato-maat ruokkivat kuitenkin toimillaan konfliktia.

”Kouluttajien lähettäminen ja sotilaallisen avun antaminen pelaa suoraan Kiovan haukkojen pussiin ja antaa tietyille Kiovan päättäjille perusteet uskoa, että kriisi voidaan ratkaista sotilaallisin keinoin”, Grushko selvitti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)