Verkkouutiset

Venäjän suurlähettiläs: Ruotsalaisviranomaiset polttavat pilveä ja näkevät omiaan

Venäjän Tanskan suurlähettiläs epäilee ruotsalaisviranomaisten väitteitä SAS:n matkustajakoneen lähellä käyneestä venäläiskoneesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Ruotsin viranomaiset sanoivat myös hiljattain, että heidän aluevesillään oli sukellusvene. Ei siellä mitään ollut”, Venäjän Tanskan suurlähettiläs Mihail Vanin sanoi tanskalaisen Berlingsken haastattelussa.

Transponderit suljettuna lentäneen venäläisen tiedustelukoneen kerrotaan käyneen perjantaina vaarallisen lähellä Kööpenhaminasta ilmaan noussutta SAS:n matkustajakonetta.

”Nyt he sanovat taas nähneensä jotakin. Pelkään pahoin, että ruotsalaiset vierailevat Pusher Streetillä varsin usein”, Vanin kommentoi.

Pusher Street on erityisesti kannabiskaupastaan tunnettu katu Kööpenhaminassa sijaitsevalla vapaakaupungiksi julistautuneella Christianian alueella.

Ruotsin armeijaan viittaava The Local kertoo, että kansainvälisessä ilmatilassa lentäneillä koneilla oli etäisyyttä vain yhdeksän kilometriä. Venäläisviranomaiset ovat todenneet koneiden olleen ainakin 70 kilometrin päässä toisistaan.

Sekä Ruotsi että Tanska kutsuivat Venäjän suurlähettiläät keskustelemaan tapahtuneesta maanantaina.

Mihail Vaninin mukaan tapahtuman kohdalla on kyse Ruotsin ”taitavasti järjestetystä kampanjasta”, jonka tavoitteena on esittää Venäjä ”hyvin vaarallisena naapurina”.

Vanin myöntää, että venäläiskoneet partioivat alueella tavallista enemmän, mutta totesi sen olevan todennäköisesti vastaus ”Naton toimiin ja eskalointiin”.

”Mikäli Nato vähentää toimintaansa alueella, olen varma, että me toimimme samoin. Älkää provosoiko Venäjän karhua”, Vanin toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)