Verkkouutiset

USA-lähde: Venäjä aikoo seuraavaksi tuhota Angela Merkelin ja tukea Saksan äärioikeistoa

Yhdysvaltalaisviranomaisen mukaan Venäjä yrittää horjuttaa länsimaista demokratiakäsitystä puuttumalla muiden maiden vaaleihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

CIA:n tekemän selvityksen mukaan Venäjä olisi puuttunut kyberhyökkäyksillä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin tavoitteenaan auttaa Donald Trump vaalivoittoon. CIA:n tutkinnan tunteva, nimettömänä pysyvä Yhdysvaltain viranomainen kertoo Expressin mukaan, että Venäjällä on aikomus puuttua myös Saksan tuleviin vaaleihin ja tukea äärioikeistolaisia ja nationalistisia puolueita.

Viranomaisen mukaan Venäjä aikoo jatkaa hävityksen ja sekasorron aiheuttamista. Venäjä haluaa hänen mukaansa horjuttaa länsimaisen demokratian ideaa ja promota ääriehdokkaita.

Venäjä pyrkii horjuttamaan Saksan liittokansleri Angela Merkeliä, joka on ilmoittanut hakevansa neljännelle kaudelle. Hän on sanonut, että Venäjän pyrkimystä sekaantua Saksan vuoden 2017 vaaleihin ei voi sulkea pois.

Merkelin pahimpana haastajana vaaleissa pidetään maahanmuutto- ja eurokriittistä AfD-puoluetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)