Verkkouutiset

Tätä ryhmää vastaan Venäjä iski oikeasti – CIA:n aseistamia

Venäjän pommitukset kohdistuivat erityisesti Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n kouluttamien ja aseistamien kapinallisten alueelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä on väittänyt, että pommitusten kohteena olisi ollut Isis, mutta Isisin joukot ovat kaukana pommituksen kohteina olleilta alueilta Homsissa ja Hamassa. Kansainväliset uutistoimistot kertoivat eilen, että Venäjän pommi-iskujen alueella olisi vahvaa al-Qaidaan kuuluvan al-Nusra-ryhmittymän toimintaa, mutta tämäkin väite on osoittautunut vääräksi.

Venäjän pommitusten kohdekaupungit Homsin ja Haman välissä Syyriassa ovat Vapaan Syyrian armeijan (Free Syrian Armyn) vahvimpia alueita.

Erityisesti kohteena on ollut FSA:han kuuluva Tajammu al-Izzah. Kyseessä on Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n kouluttama, aseistama ja rahoittama maltillinen kapinallisryhmä. Se kuuluu harvoihin ryhmittymiin, jotka ovat saaneet Yhdysvalloilta ohjattavia panssarintorjuntaohjuksia.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat vahvistaneet, että Venäjän kohteena oli ainakin osin nimenomaan CIA:n tukemat ryhmittymät.

Oppositioryhmistä koostuvan Syyrian kansallisen koalition (SNC) mukaan Venäjän pommitukset keskiviikkona tappoivat 36 ihmistä, joista kaikki olivat siviilejä ja viisi näistä oli lapsia.

Venäjä on jatkanut pommituksiaan torstaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)