Verkkouutiset

Geeniteknologia tuomassa parannuksen värisokeuteen?

Värisokeus saattaa olla parannettavissa geeniterapian keinoin. Yhdysvaltalaistutkijat ovat jo tehneet lupaavia kokeita eläimillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalaistutkijat ovat kehittämässä startup-yrityksen kanssa menetelmää, jonka uskotaan voivan parantaa ihmisen synnynnäinen värisokeuden, kertoo tiedesivusto Popular Science.

Värisokeus johtuu geenimutaatiosta X-kromosomissa. Menetelmässä hoito kohdistetaan suoraan silmään. Aiemmin tutkijat ovat korjanneet hämähäkkiapinan värisokeuden lisäämällä uuden geenin sen silmän verkkokalvolle. Yllättävää kyllä, apinoiden hermosto oli valmis uudelle väri-informaatiolle ilman eri toimenpiteitä.

Apinan osalta toimenpide edellytti kuitenkin vielä leikkausta. Tavoitteena onkin parantaa menetelmää siten, ettei sitä tarvittaisi, vaan geenit voitaisiin ruiskuttaa suoraan silmään. Ihmiskokeiden toivotaan alkavan lähivuosina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)