Verkkouutiset

Pohjoinen valkosarvikuono lähellä sukupuuttoa – jäljellä 4 yksilöä

Valkoinen pohjoinen zairenleveähuulisarvikuono on kuolemassa sukupuuttoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yksi viidestä elossa olleesta pohjoisesta zairenleveähuulisarvikuonosta (Ceratotherium simum cottonii) kuoli 31-vuotiaana tshekkiläisessä eläintarhassa maanantaina.

Nabire-nimellä kulkeneen naarassarvikuonon kuoleman jälkeen lajista on elossa enää neljä yksilöä, yksi uros ja kolme naarasta.

– Se on hirvittävä menetys. Nabire oli säysein koskaan kasvatettu sarvikuono eläintarhassamme. Kyse ei ole vain siitä, että pidimme siitä. Sen kuolema on sarvikuonojen katastrofaalisen häviämisen symboli ihmisen järjettömän ahneuden takia, toteaa eläintarhan johtaja Premysl Rabas uutiskanava CNN:n siteeraamassa lausunnossa.

Kyseinen laji metsästetty sukupuuton partaalle, koska sen sarvesta uskotaan saatavan lääkettä moniin sairauksiin.

Ainoa elossa oleva pohjoinen zairenleveähuulisarvikuono uros, 42-vuotias Sudan, elää suojelualueella Keniassa. Eläintä suojelee aseistetut vartijat ympäri vuorokauden ja sen sarvi on leikattu pois salametsästäjien takia.

Yksi lajin edustaja, Nola-niminen naaras elää San Diegon eläintarhassa Kaliforniassa. Kaksi muuta elossa olevaa naarasta on niin ikään Keniassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)