Verkkouutiset

Operaatio Arka Paikka – entä jos USA vetäytyisi ja Venäjä hyökkäisi Baltiaan?

Sotatieteilijät miettivät Euroopan tulevaisuuden sodan eri skenaarioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

USA:n West Pointin sotilasakatemian Modern War Instituten fellow August Cole on kirjoittanut tästä löytyvän Underbelly-novellin (Underbelly tarkoittaa pehmeää, arkaa paikkaa, navanalustaa).

Siinä on kuviteltu tulevaisuuden sota Euroopassa tilanteessa, jossa USA on dramaattisesti vähentänyt sitoumustaan Natoa kohtaan ja aggressiivinen Venäjä hyökännyt Baltiaan.

USA:n on kuviteltu tilanteessa antavan vain logistista, tiedustelun ja teknistä tukea. Nato käynnistää Underbelly-operaation brittien johdolla ja eri Euroopan maista koottujen sotilaiden voimin. Heidän on ajettava venäläiset Baltiasta.

Underbellyn varsinainen tehtävä on paikallistaa ja häiritä Venäjän komentokeskusta ja verkkoja, joilla se propagoi liettualaisia Natoa vastaan.

Erikoisuuksiin kuuluu, että radikaalisti vähennettyjä voimavaroja kuvastaen sotaa johdetaan englantilaisesta pubista.

USA:n armeijan strategisti ML Cavanaugh on tehnyt Underbellystä instituutille todellisen After Action -raportin.

Siinä todetaan, että suuret ja tunnetut päämajat ovatkin kuin pommittajia houkuttelevia majakoita. Muita pohdintoja ovat sukulaisuussuhteiden kasvava vaikutus, kun sotaan osallistuvat osastot pienenevät yhä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)