Verkkouutiset

EU:n perustajajäsenet painostavat Britanniaa pikaisiin eroneuvotteluihin

EU:n perustajajäsenvaltioiden ulkoministerit kiirehtivät Britanniaa aloittamaan eroneuvottelut niin pian kuin mahdollista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Me sanomme yhdessä, että tämä prosessi pitäisi saada käyntiin mahdollisimman pian, jotta voimme keskittyä Euroopan tulevaisuuteen, sanoi Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier lauantaina Berliinissä.

EU:n perustajajäsenmaiden ulkoministerit kokoontuivat lauantaina Berliiniin keskustelemaan Britannian EU-erosta.

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi lauantaina, että Britannian eroprosessin ”ei pitäisi kestää ikuisesti, mutta sitä ei pitäisi taistella nopeasti läpi”, kertoo BBC.

Merkel sanoi, että neuvottelut pitäisi käydä Britannian kanssa mahdollisimman hyvässä hengessä.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker puolestaan sanoi, että ei ole mitään järkeä odottaa eroneuvotteluiden alkamista lokakuuhun. Hän viittasi Britannian pääministeri David Cameronin ilmoitukseen, että lokakuussa valittava uusi pääministeri jättäisi virallisen eroilmoituksen. Sen jälkeen vasta aloitettaisiin varsinaiset eroon johtavat neuvottelut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)