Turkin presidentti ehdottaa pakolaiskaupungin perustamista

Turkin presidentti ehdottaa pakolaiskaupungin perustamista Pohjois-Syyriaan, kertoo The Times of Israel.

  • LKS 20160224 1239; Turkish President Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during a meeting of "mukhtars" (heads of towns and villages) at the Presidential Complex in Ankara on February 24, 2016. / AFP / ADEM ALTAN - LEHTIKUVA / AFP

    Recep Tayyip Erdogan.

    ()

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ehdottaa, että Pohjois-Syyriaan lähelle Turkin rajaa perustettaisiin oma kaupunki pakolaisille. Hän sanoo keskustelleensa asiasta Yhdysvaltain presidentti Barack Obamankin kanssa ja jopa katsoneensa koordinaatitkin kaupungille valmiiksi.

Erdogan esittää, että kaupunki voisi olla kooltaan valtavat 4500 neliökilometriä ja kansainvälinen yhteisö voisi yhteistyössä rakentaa sen infrastruktuurin. Syyrian pakolaiset voisi sitten sijoittaa kaupunkiin.

Turkki on aiemmin jo vedonnut länsimaihin turva-alueen perustamiseksi pakolaisille Syyrian rajojen sisällä. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Erdogan ehdottaa pysyvän kaupungin perustamista.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.