Verkkouutiset

Taas kymmeniä ilmoituksia – seksuaalinen häirintä varjostaa tukholmalaisfestivaalia

We are Sthlm -festivaalien turvatoimia on kiristetty häirintätapausten vuoksi. Ilmoitusten määrä kuitenkin kaksinkertaistui viime vuodesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tukholman Kungsträdgårdenilla järjestetyn We are Sthlm -musiikkifestivaalin yhteydessä menneenä viikonloppuna on raportoitu tapahtuneen useita nuoriin kohdistuneita seksuaalisia ahdistelutapauksia, uutisoi Aftonbladet. Festivaalin viimeisenä iltana lauantaina on raportoitu tapahtuneen kaksitoista tapausta, joissa nuoria on ahdisteltu seksuaalisesti. Koko festivaalin aikana tapauksia oli yhteensä 51.

We are Sthlm on musiikkifestivaali, joka ilmoittaa kohderyhmäkseen 13−19-vuotiaat nuoret. Festivaalilla on surullisen kuuluisa maine siitä, että sen aikana on festivaalin ensi vuosista lähtien tapahtunut paljon seksuaalista ahdistelua. Viime vuosina festivaalin turvallisuustoimenpiteitä on yhä lisätty ahdistelutapausten välttämiseksi.

Turvatoimista huolimatta valituksia häirintätapauksista tuli tänä vuonna huomattavasti viime vuotta enemmän. Viime vuonna raportoituja tapauksia oli 20.

− Useimmissa tapauksissa tiedämme ilmoitusten perusteella, keitä rikosten tekijät ovat, kertoo Kjell Lindgren Tukholman aluepoliisista.

Hänen mukaansa rikoksia pyritään ennaltaehkäisemään ja tutkimaan paikan päällä.

Tapahtumapäällikkö Roger Ticoalun mukaan ilmoitusten määrä oli odotettavissa, koska käyty keskustelu ongelmasta on saattanut madaltaa kynnystä ilmoittaa häirinnästä. Hänen mukaansa lisääntynyt ilmoitusten määrä ei siten välttämättä tarkoita, että rikosten määrä olisi lisääntynyt.

− Olemme huomanneet, että nuoret esittävät yhä enemmän kysymyksiä ja pyytävät apua, mikä on todella hienoa. 99,9 prosenttia kävijöistämme ovat tavallisia ja oikeudenmukaisuuteen pyrkiviä nuoria. On äärimmäisen tärkeää, että nämä suuret massat eivät hyväksy seksuaalista häirintää ja että sille on nuorten keskuudessa nollatoleranssi, Ticoalun sanoo.

Tukholman poliisi raportin mukaan lauantai-iltana festivaaleilla tapahtui lisäksi kuusi varkautta, viisi lievää huumausainerikosta ja muutama pahoinpitely.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)