Trumpista tuli mainosvaltti - "Jos hän voittaa, voitte muuttaa tänne"

Kanadalaista Cape Bretonin saarta mainostetaan vaihtoehtona presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Donald Trumpin Yhdysvalloille.

  • LKS 20160219 GAFFNEY, SC - FEBRUARY 18: Republican presidential candidate Donald Trump speaks to voters during a campaign event February 18, 2016 in Gaffney, South Carolina. Trump continued to campaign for the upcoming GOP primary in South Carolina. LEHTIKUVA / Alex Wong / Getty Images / AFP

    Donald Trump.

    ()

Väestökadosta kärsivä kanadalainen Cape Bretonin saari on alkanut mainostaa itseään vaihtoehtona republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Donald Trumpin johtamalle Yhdysvalloille, kertoo CNN.

"Hei amerikkalaiset! Donald Trumpista voi tulla maanne presidentti! Jos niin käy ja päätät muuttaa lähteä pois maasta, ehdotamme sinulle muuttoa Cape Bretonin saarelle", mainossivulla sanotaan.

Cape Bretonilla mainostetaan olevan Trumpin ajaman politiikan sijaan ilmainen terveydenhuolto, edullisia asuntoja, aborttimahdollisuus sekä myös muslimien vapaa liikkuvuus eikä lainkaan käsiaseita.

Saari on kärsinyt nopeasta väestökadosta hiilikaivosten ja terästehtaiden sulkeutumisen myötä. Myös öljyn alhainen hinta on vähentänyt öljyteollisuuden työpaikkoja. Tällä hetkellä Cape Bretonilla asuu noin 100 000 ihmistä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.