Donald Trump: Viittasin tähän Fox Newsin juttuun maahanmuuttajista ja Ruotsista

Ruotsin suurlähetystö pyysi selitystä, mihin Yhdysvaltojen presidentin Ruotsia koskenut lausunto perustui.

  • LKS 20170219 - NK2108; US President Donald Trump speaks to the press aboard Air Force One before addressing a rally in Melbourne, Florida, on February 18, 2017. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Nicholas Kamm

    Donald Trump.

    ()

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tviittasi sunnuntaina, että hänen lausuntonsa, mitä Ruotsissa tapahtuu, viittasi Fox Newsin uutisoimaan juttuun, joka koski maahanmuuttajia ja Ruotsia.

Tucker Carlson Tonight -ohjelmassa näytettiin perjantaina juttu "What the US could learn from Sweden's refugee crisis", jonka mukaan Ruotsiin on otettu satoja tuhansia pakolaisia, ja raiskaukset ja väkivalta ovat kasvaneet räjähdysmäisesti sen jälkeen. Katso video jutun alta.

Ruotsin suurlähetystö vastasi Trumpille olevansa valmis informoimaan Trumpia Ruotsin maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikasta.

Trumpin alkuperäisestä lausunnosta, mitä Ruotsissa tapahtui perjantai-iltana, nousi kohu. Trump puhui kampanjahenkisessä tilaisuudessa Melbournessa, Floridassa.

Hänen epäiltiin viitanneen terrori-iskuun Ruotsissa, jollaista ei kuitenkaan tapahtunut perjantai-iltana. Muun muassa Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt ihmetteli, mitä Trump on poltellut.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.