"Seksuaalinen häirintä kielletty" ‒ Saksa puuttui ongelmaan kylttien avulla

Saksassa on raportoitu suuri määrä maahanmuuttajamiesten tekemiä häirintätapauksia, joista laajin sattui Kölnissä uutenavuotena.

  • LKS 20160107 People walk in front of the main railway station in Cologne western Germany, on January 7, 2016, where apparently coordinated sex attacks were perpetred during New Year's Eve. Police in Cologne told AFP they have received more than 100 complaints by women reporting assaults ranging from groping to rapes, allegedly committed in a large crowd of revellers during year-end festivities outside the city's main train station and its famed Gothic cathedral. / AFP / Roberto Pfeil - LEHTIKUVA / AFP

    Kölnin rautatieasema, jonka alueella yli sata naista joutui uutenavuotena seksuaalisen häirinnän kohteiksi.

    ()

Saksassa maahanmuuttajamiesten tekemää seksuaalista häirintää pyritään vähentämään julkisille paikoille tuoduilla kuvakylteillä, kertoo Fox News. Kylteillä esitetään piirrettyjen kuvien ja erikielisten tekstien avulla, että naisten seksuaalinen häirintä on kiellettyä. Kylttejä on tuotu uimahalleihin ja muille julkisille paikoille.

Saksassa ulkomaalaistaustaisten miesten tekemiä häirintätapauksia on ilmennyt suuri määrä, ja erityisesti uudenvuoden aattona Kölnissä tapahtunut joukkohäirintä on herättänyt suurta kohua ja kansallista huolta.

Ympäri maata on raportoitu tapauksia, joissa maahanmuuttajamiehet ovat häirinneet naisia julkisissa uimahalleissa. Miehet ovat muun muassa seuranneet naisia pukuhuoneisiin ja kosketelleet heitä altaassa. Jotkin kaupungit ovat kieltäneet maahanmuuttajamiehiltä pääsyn uimahalleihin häirintätapausten vuoksi.

Myös muun muassa julkisissa kulkuvälineissä naiset ovat kokeneet seksuaalista häirintää.

Kylttien levittäminen on saanut laajaa kritiikkiä. Kriitikoiden mielestä ne osoittavat hallituksen taidottomuutta hoitaa maahanmuuttoon liittyviä ongelmia. Ongelmaa tulisi heidän mielestään hoitaa lakien, ei naurettavien kylttien avulla.

Myös muissa maissa, jotka ovat vastaanottaneet paljon turvapaikanhakijoita, on maahan tulleille tehty oppaita, miten naisia kohtaan uudessa kulttuurissa käyttäydytään.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.