Vihaiset venäläiset tekivät rynnäkön Putinin puolueen toimistoon Moskovassa

Joukko asuntovelallisia rynnäköi väkipakolla Yhtenäinen Venäjä -puolueen toimistoon Moskovassa.

  • Vladimir Putin (oik.) ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev Yhtenäisen Venäjän kokouksessa.

    ()

Venäjän presidentti Vladimir Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen toimistoon Moskovassa tehtiin tiistaina rynnäkkö. Asiasta kertoo Moscow Times.

Välikohtauksen takana olivat suivaantuneet venäläiset, jotka ovat ottaneet asuntolainansa ulkomaan valuutassa. Ruplan arvon romahdus on tehnyt lainojen maksamisesta monille varsin vaikeaa.

Venäläisen RBC:n mukaan vihaisia mielenosoittajia oli kaikkiaan 150. He vaativat saada maksaa lainansa nykyistä paremmalla dollarin ja ruplan kurssilla, ja halusivat esittää asiansa parlamenttiedustajille.

”Väki on räjähdyspisteessä. Ongelma vain pahenee, eikä tuloksia ole näkyvissä”, asuntovelallisia edustava Aleksander Prihodko kommentoi.

RBC kertoo vartijoiden sulkeneen puoluetoimiston sisäänkäynnin mielenosoittajilta. Heitä oli päästetty sisään vain viisi kerrallaan. Tyytymättömät asuntovelalliset repivät kuitenkin toimiston portit paikoiltaan ja rynnäköivät rakennuksen aulaan.

Venäläismedian mukaan mielenosoittajat rauhoittuivat vasta, kun parlamenttiedustaja Khozh Magomed Vahajev suostui tapaamaan heidät.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.