Verkkouutiset

Vladimir Putinin tiedottaja: Venäjä ei ole sekaantunut eikä aio sekaantua toisten maiden asioihin

Kremlin mukaan Venäjä on halukas rakentamaan molempia osapuolia hyödyttäviä kahdenvälisiä suhteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Haluan muistuttaa teitä presidentti (Vladimir) Putinin sanoista. Venäjä ei ole sekaantunut, ei sekaannu eikä aio sekaantua, jonkun sisäisiin asioihin eikä maan johtoa valita jonkun toisen vaikutuksella vaan sen valitsee maan kansa, Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo Venäjän valtion media Sputnikin mukaan.

Peskov kommentoi torstaina Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin CBN Newsille antamaa pitkää haastattelua. Trump kommentoi haastattelussa tapaamistaan Putinin kanssa. Presidentit tapasivat ensi kertaa kasvokkain Hampurin G20-kokouksessa viime viikonloppuna. Etenkin presidenttien keskustelua Venäjän vaikuttamisoperaatiosta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin on kuvattu eri lähteissä varsin ristiriitaisesti.

Trump totesi muun muassa, että Vladimir Putin olisi mieluummin halunnut Yhdysvaltojen presidentiksi Trumpin kilpailijan, demokraattiehdokas Hillary Clintonin. Verkkouutiset keräsi kaikki Trumpin Putin-kommentit tähän juttuun.

Dmitri Peskov viittasi toisessakin kommentissaan Putinin aiempiin puheisiin.

– Presidentti Putin on toistuvasti sanonut, että olemme kiinnostuneita siitä, että maiden johtavat poliitikot omaksuvat positiivisen lähestymistavan kahdenvälisten suhteiden tulevaisuuteen, koska hyvien ja molempia osapuolia hyödyttävien suhteiden rakentaminen kiinnostaa Venäjää.

Peskov korosti Putinin antaneen tyhjentävän vastauksen Trumpin tapaamisessa esittämiin kysymyksiin.

– Mitä tulee Yhdysvaltojen presidenttiin, olemme jo sanoneet, että presidentti kysyi suoraan ja selvästi ne kysymykset, jotka häntä kiinnostivat ja hän sai varsin tyhjentävät ja varmat vastaukset presidentti Putinilta. Siksi en näe tässä mitään kehitystä. Tämä on sanottu jo moneen kertaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)