Verkkouutiset

Video näyttää Putinin tylyn kommentin köyhälle kyläläiselle – Venäjän TV yritti peitellä

Julkisuudessa yritetään kumota väitteitä Venäjän presidentin esittämistä kommenteista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän valtiollisella Rossija 1 -kanavalla käydyssä poliittisessa väittelytilaisuudessa nähtiin erikoinen tilanne, kun ohjelman juontaja Dmitri Sthugorev kiisti Venäjän presidentti Vladimir Putinin koskaan ivanneen presidentin vuotuiseen kyselyohjelmaan soittanutta miestä.

Ohjelmassa Putin vastailee suorana kansalaisten puhelimitse ja paikan päällä esittämiin kysymyksiin.

Juontaja vastasi venäläisen oppositiopoliitikon ja entisen pääministerin Mihail Kasjanovin kommenttiin.

Kasjanovin mukaan Putin kysyi köyhältä kyläläiseltä, mihin hän tarvitsee autoa, jos hänen kylässään ei kerran ole teitäkään.

Mainoskatkon jälkeen juontaja julisti Rossija 1:n tutkineen kaikki Putinin ohjelman arkistot. Heidän mukaansa kyseistä kommenttia ei löytynyt.

Asiasta uutisoivan Meduzan mukaan ohjelmaa seurannut kotiyleisö jäi siihen uskoon, että oppositiopoliitikko Kasjanov valehteli presidentti Putinista.

Todellisuudessa Kasjanov oli kuitenkin oikeassa. Vladimir Putinin heitto löytyy helposti esimerkiksi videopalvelu youtubesta (alla).

Habarovskin alueella Venäjän kaukoidässä sijaitsevassa Belgon kylässä asuva mies sanoo videolla Putinille rakastavansa autoja ja päivittelee maksavansa vuosittain autoveroa 4 000 ruplaa eli noin 55 euroa, vaikka hänen kylässään ei ole tien tietä ja lähin valtatie on 50 kilometrin päässä.

– Miksi tarvitset auton, jos siellä ei kerran ole teitä? Minne oikein ajat, presidentti kysyy nauraen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)