Verkkouutiset

Pyöräilemässä ollut korkea mafiapomo sai luodin päähänsä

Sisilian mafia Cosa Nostra on selvitellyt välejään maanantaiaamuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pyöräilemässä ollut mafiapäällikkö Giuseppe Dainotti, 67, ammuttiin hieman ennen kello kahdeksaa maanantaiaamuna. Porta Nuovan capomandamentona, eli mafian hallintoalueen päällikkönä toiminutta Dainottia lähestyi moottoripyörällä kaksikko ja toinen tappajista ampui häntä kuolettavasti päähän.

Porta Nuova on yksi Cosa Nostran tärkeimmistä ja vahvimmista mandamentoista. Siihen kuuluvat Porta Nuovan, Palermo Centron, Borgo Vecchion ja Kalsan mafiaperheet. Viranomaisten mukaan murhassa oli kyseessä mandamenton pomojen välienselvittely.

Dainotti tuomitiin elinkautiseen vankeuteen karabinieerikapteeni Emanuele Basilen murhasta, joka tapahtui vuonna 1980. Basile tutki tuolloin Cosa Nostran Sisiliasta Yhdysvaltoihin suuntautuvaa massiivista heroiinikauppaa. Dainotti kuitenkin vapautui vuonna 2014 ja hänen kaverinsa Cosa Nostrassa päättivät jo tuolloin tappaa hänet.

Dainottin murhan toimeksiantajana oli hänen entinen liikekumppaninsa huumekaupassa, Porta Nuovan nyttemmin vankilassa istuva capomandamento Giovanni Di Giacomo. Hän määräsi veljensä Giuseppe Di Giacomon tappamaan Dainottin. Hänet kuitenkin ammuttiin Zisan kaupunginosassa maaliskuussa 2014. Niinpä myös Dainotti kuoli pyöräilleessään Zisassa.

Kyseessä oli ensimmäinen mafiapäällikön murha Palermossa kolmeen vuoteen.

Lähteet: La Sicilia, La Repubblica

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)