Verkkouutiset

Britannian muslimineuvosto tuomitsee Lontoon terrori-iskut: He eivät kunnioita elämää tai uskoa

MCB:n pääsihteeri kehottaa turvallisuuspalveluita työskentelemään rankasti yleisen turvallisuuden eteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iso-Britannian muslimineuvosto MCB tuomitsee tiedotteessaan Lontoossa lauantai-iltana tehdyt terroriteot.

MCB:n pääsihteeri Harun Khan kirjoittaa tiedotteessa olevansa vihainen London Bridgellä ja Borough Marketilla tehdyistä iskuista.

”Nämä väkivallan teot ovat shokeeraavia, ja tuomitsen ne vahvimmalla mahdollisella tavalla. Muslimit joka puolella ovat raivoissaan näille pelkureille, jotka ovat jälleen kerran tuhonneet toveribrittiemme elämiä”, Khan kirjoittaa.

”Se, että tämä tapahtuu tässä Ramadanin kuussa, jolloin monet muslimit rukoilevat, osoittaa, että nämä ihmiset eivät kunnioita elämää eivätkä uskoa”, hän lisää.

Khan kehottaa turvallisuuspalveluita työskentelemään rankasti yleisen turvallisuuden eteen.

”Pyydämme kaikkia auttamaan näitä viranomaisia, jotta rikolliset saadaan oikeuden eteen.”

Lontoon tapahtumat saivat alkunsa, kun valkoinen pakettiauto ajoi väkijoukkoon London Bridge -sillalla iltakymmenen jälkeen paikallista aikaa lauantai-iltana. Sillalla olleen toimittajan arvion mukaan auto kaahasi noin 80 kilometrin tuntivauhtia.

Pakettiautosta nousseet tekijät iskivät sen jälkeen veitsin aseistautuneina Borough Marketin alueella liikkuneiden ihmisten kimppuun.

Iskussa sai surmansa kaikkiaan kymmenen ihmistä. Heistä kolme oli epäiltyjä, jotka menehtyivät poliisin luoteihin. Loukkaantuneita on useita kymmeniä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)