Verkkouutiset

USA:n häivepommittajat iskivät Berliinin rekkaterroristin epäiltyihin yhteyshenkilöihin

Amerikkalaisten häivepommittajien pommi-iskut terroristijärjestö Isisin leireihin Libyassa kytkeytyvät Saksan joulun alla tehtyyn terrori-iskuun, kertoo CNN.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

CNN:n haastatteleman Yhdysvaltojen viranomaislähteen mukaan Yhdysvallat hakee vielä vahvistusta sille, kuolivatko Berlinin joulumarkkinoilla iskeneeseen terroristiin yhteydessä olleet Isis-taistelijat Libyaan tehdyssä pommi-iskussa.

Viranomaistaho, jolla on yhteydet Libyan tiedusteluun, vahvisti CNN:lle, että Berliinin terrori-iskuun kytköksissä olleiden terroristien mahdollinen läsnäolo Libyan terroristileireillä vaikutti Yhdysvaltojen päätöksen suorittaa pommi-iskut leireihin.

Tunisialainen Anis Amri ajoi 19. joulukuuta rekka-auton väkijoukkoon joulumarkkinoilla Berliinissä ja tappoi 12 ihmistä. Neljä päivää myöhemmin poliisi ampui Amrin Milanon lähellä, Italiassa. Saksan tiedustelupalvelu merkitsi kaksi libyalaista matkapuhelinnumeroa lähempää tutkimista varten, joihin Amri oli yhteydessä ennen kuin hän suoritti iskunsa.

– Erityisesti, nämä iskut oli kohdistettu Isisin ulkomailta käsin toimivia suunnittelijoita kohtaan, jotka ovat aktiivisesti suunnitelleet operaatioita eurooppalaisia liittolaisiamme vastaan…ja ovat saattaneet olla kytköksissä joihinkin iskuihin, joita on jo tapahtunut Euroopassa, väistyvä puolustusministeri Ash Carter sanoi tiedotustilaisuudessa 19. tammikuuta.

Verkkouutiset kertoi superpommittajien iskusta Libyan Sirten lähellä tässä. B-2 Spirit -häivepommittajat lensivät USA:n Missourista Libyaan ja pudottivat 108 täsmäpommia terroristien leireihin. Pommituksissa kuoli 80 Isis-taistelijaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)