Verkkouutiset

Pääterroristi tunnusti: George W. Bushin raivokas reaktio esti hyökkäystemme toisen aallon

Khalid Sheikh Mohammedin mukaan he eivät olleet varautuneet lainkaan Afganistanin miehitykseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyskuun 11. päivän 2001 terrori-iskut suunnitelleen, Guantanamon vankilassa olevan Khalid Sheikh Mohammedin (KSM) kertomaa on julkaistu uutuuskirjassa Enhanced Interrogation: Inside the Minds and Motives of the Islamic Terrorists Trying To Destroy America.

Kirjan tekijää James E. Mitchelliä pidetään USA:n tuolloin lyhyen aikaa käyttämien ”tehostettujen kuulustelukeinojen” isänä. Mitchell vietti pitkiä aikoja keskustellen vangitun KSM:n kanssa, joka halusi itseään kutsuttavan ”Mukhtariksi” eli aivoiksi ja sanoi olleensa 9/11-iskujen komentaja.

Kirjan mukaan KSM oli kertonut, että al-Qaida odotti USA:n vastaavan 9/11-terroriin samaan tapaan kuin USA oli vastannut merijalkaväen kasarmin pommi-iskuun Libanonissa 1983 – ”kääntämällä häntänsä ja juoksemalla pois”.

”Miten olisin voinut tietää että se cowboy George Bush ilmoittaisi haluavansa meidät ’kuolleena tai elävänä’ ja sitten miehittävän Afganistanin jahdatakseen meidät kiinni?”, Mitchell kirjoittaa KSM:n todenneen.

Terroristijohtaja oli selittänyt, että jos Yhdysvallat olisi suhtautunut WTC-iskuihin vain ”poliisitoimena”, hänellä olisi ollut aikaa käynnistää iskujen toinen aalto. Sen sijaan al-Qaida joutui järkyttymään presidentti George W. Bushin vastauksen raivokkuudesta ja nopeudesta.

Verkkouutiset on aiemmin uutisoinut kirjasta tässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)