Verkkouutiset

Tsipras uskoo yhä Saksan vanhaan miljardivelkaan Kreikalle

Seitsemänkymmentä vuotta toisen maailmansodan päättymisen jälkeen Kreikassa ei vieläkään ole aivan selvää käsitystä maan vanhoista saatavista ja veloista, kertoo Deutsche Welle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toisen maailmansodan aikana Saksa piti Kreikkaa miehitettynä vuosina 1941–1944 ja saksalaiset joukot ryöstelivät maata laajalti.

Miehitys ja Kreikan talouden romahtaminen sodan jälkeen ovat olleet kiistan aiheena Saksan ja Kreikan välillä sodan loppumisesta lähtien. Kreikka koki, ettei se hyötynyt juurikaan kansainvälisissä sotakorvausneuvotteluissa.

Sodan aikana tehtyjen vahinkojen lisäksi Kreikka pakotettiin toisen maailmansodan aikana lainaamaan Saksalle ilman korkoa 476 miljoonaa silloista Saksan markkaa. Natsit käyttivät varat rahoittaakseen sotaoperaatioitaan ja miehitystään Kreikassa, eikä lainaa maksettu koskaan takaisin.

Tämän seurauksena Kreikka tuli myöhemmin siihen tulokseen, että Saksa on sille edelleen velkaa ja laski summaksi 11 miljardia euroa. Nykyiset talousongelmat Kreikassa ovat nostaneet sotakorvausasian jälleen esiin.

Kreikan uuden pääministerin Alexis Tsipraksen mukaan Saksa on Kreikalle velkaa miljardeja ja hän vaatii, että asia selvitetään. Saksan hallitus on toistuvasti kiistänyt Kreikan vaatimukset ja katsoo Kreikan saaneen hyvityksensä sotakorvausmaksujen yhteydessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)