Verkkouutiset

Tsipras: Velkojat eivät hyväksyneet Kreikan ehdotuksia

Kreikan pääministerin Alexis Tsipraksen mukaan velkojat eivät ole hyväksyneet Kreikan ehdotuksia velkalukon avaamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikkalaisen Kathimerini-lehden mukaan Kreikan pääministeri Alexis Tsipras twiittasi ennen lähtöään Brysseliin, että tietyt instituutiot eivät ole valmiita hyväksymään Kreikan ehdottamia toimi, jotka ovat suuruusluokaltaan oikeita, mutta erilaisia kuin vaaditut toimet. Tsipraksen mukaan näin ei ole koskaan aiemmin käynyt, ei Irlannin eikä Portugalin kohdalla.

Tsipras epäilee, että instituutiot eivät joko halua sopimusta tai niillä on erityisiä intressejä Kreikan suhteen.

Instituutioilla Tsipras tarkoittaa Kreikan velkojia, eli EU-komissiota, Kansainvälistä valuuttarahastoa (IMF) ja Euroopan keskuspankkia, jotka ovat arvioineet Kreikan maanantaina tekemiä ehdotuksia ennen euroryhmän valtiovarainministereiden kokousta. Euroryhmän valtiovarainministerit kokoontuvat tänään kello 19 Brysselissä.

Tsipras ehdotti maanantaina toimia, joilla yritysten ja hyvätuloisten veroja korotettaisiin. Euromaiden päämiehet painottivat maanantaina, että Kreikan ehdotus oli askel eteenpäin, mutta sopimuksen on perustuttava velkojien asettamiin ehtoihin.

Velkojat ovat kuitenkin tehneet uuden ehdotuksen Kreikalle.

Kreikkaa uhkaa maksukyvyttömyys. Kreikalta erääntyy maksettavaksi 1,6 miljardin euron lainaerä IMF:lle kesäkuun lopussa, eikä sillä ole varaa maksaa sitä. Velkojat eivät suostu maksamaan Kreikalle toisen tukipaketin viimeistä erää, mikäli maa ei suostu pitämään kiinni toisen tukipaketin helmikuussa sovituista ehdoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)