Verkkouutiset

Kreikan presidentti: Neuvottelut uudesta tukiohjelmasta ovat loppusuoralla

Kreikan presidentin mukaan neuvottelut Kreikan kolmannesta tukipaketista ovat jo loppusuoralla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan presidentti Prokopis Pavlopoulos kertoi asiasta Spiegel Onlinen haastattelussa. Euroopan unionissa asia on kuitenkin nähty toisin. Edellisessä euroryhmän eli euroalueen valtiovarainministereiden kokouksessa jäätiin ilman tuloksia. Pavlopoulosin mukaan kyse on valta-asetelmien muutoksesta.

– Minun nähdäkseni teknokraatit tekevät yhä enemmän poliitikkojen sijaan päätöksiä, Pavlopoulos sanoo Spiegel Onlinelle.

Teknokraateilla presidentti viittaa Euroopan komissioon. hänen mukaansa Saksa ja Ranska hyväksyivät aikoinaan niin Kreikan EU-jäsenyyden kuin eurojäsenyydenkin vastoin komission suosituksia.

– Uskon, että tietyissä kysymyksissä Euroopan pitäisi tehdä poliittisia päätöksiä ja ohittaa teknokraatit, kun heidän näkemyksensä on ristiriidassa EU:n pitkän aikavälin tavoitteiden kanssa, presidentti neuvoo.

Pavlopoulos edustaa parlamenttivaaleissa hävinnyttä ja oppositioon joutunutta keskusta-oikeistolaista Nea Dimokratia -puoluetta. 1970-luvulla Pavlopoulos toimi pääministeri Konstantinos Karamanlisin neuvonantajana aikana, jolloin Kreikka siirtyi sotilasdiktatuurista osaksi Euroopan yhteisöjä.

– Kreikka taisteli 70-luvulla sen puolesta, että siitä tulee osa Eurooppaa, Pavlopoulos sanoo.

– Grexit (Kreikan euroero) ei tule minulle mieleenikään, hän lisää.

Pavlopoulos on optimistinen sen suhteen, että velkariita Kreikan ja EU:n välillä voidaan vielä ratkaista.

– Maksamme velkamme viimeiseen euroon saakka takaisin. Meidän täytyy pitää tasapainotettu talous ja vähitellen vähentää velkaamme Pavlopoulos lupaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)