Verkkouutiset

Siperian kraatterimysteeri selviämässä – Tiedemiehillä teoria

Siperiaan ilmestyneiden mysteerikraattereiden arvoitus on tiedemiesten mukaan ratkeamassa niiden pohjalta otettujen ilmanäytteiden myötä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ihmetystä herättäneiden mysteerikraattereiden arvoitus Siperiassa on tiedemiesten mukaan ratkeamassa. Tutkijaretkikunta on löytänyt kraatterin pohjalta suuria määriä metaania, minkä uskotaan selittävän niiden synnyn, kertoo tiedesivusto IFLscience.

Kraatterin pohjalta löytyi peräti 50 000 kertaa enemmän metaania, kuin ilmakehässä keskimäärin on. Lämpimän sään uskotaan sulattaneen Siperian ikiroutaa ja mahdollistaneen metaanin laukeamisen paineella ulkoilmaan ja synnyttäneen samalla kraatterit.

Syntytavan selvittäminen mahdollistaa nyt myös asukkaiden varoittamisen, mikäli uusia kraattereita on alueelle vielä muodostumassa. Isompi kysymys kuitenkin on, mitä hiilidioksidia merkittävästi voimakkaamman kasvihuonekaasu metaanin vapautuminen saa aikaan ympäristölle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)