Verkkouutiset

Kiina kieltää muslimeja paastoamasta ja harjoittamasta uskontoaan

Kiinan hallitus kieltää muslimeja paastoamasta ramadanin aikana, kertoo Independent.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan hallitus on kieltänyt Luoteis-Kiinassa muslimivoittoisella alueella asuvia muslimeja paastoamasta ramadanin aikana. Muslimien uskonnollisen paaston aikana tarkoitus on syödä vain auringonlaskun ja aamunkoiton välillä.

Xinjiangin alueella Luoteis-Kiinassa suurin osa väestöstä on uiguureja, joiden perinteinen uskonto on sunnalainen islam. Kiinan hallituksen nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa kielletään ramadanin aikana paastoaminen kaikilta Xinjiangin alueella asuvia muslimeilta, jotka ovat ”puolueen tai armeijan jäseniä, valtion virkamiehiä, opettajia, opiskelijoita tai alaikäisiä”.

Myös osallistuminen uskonnollisiin toimituksiin on kielletty ja alueen ravintoloita on käsketty pitämään kiinni normaaleista aukioloajoista.

Maailman uiguurikongressin edustaja Dilxat Raxit uskoo kiellon johtuvan siitä, että Kiinan ateistinen, Kommunistisen puolueen jäsenistä koostuva hallitus näkee Xinjiangin alueen uiguurit uhkana hallinnolle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)