Verkkouutiset

Italiassa vain 15 prosenttia kansasta kannattaa täysin vapaata liikkumista

Jos tuoretta sanomalehti La Repubblican tilaamaa mielipidemittausta on uskominen, Schengenin sopimus ei ole korkeassa kurssissa Italiassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vielä vuosituhannen alussa Italia eli EU-euforiassa, jolloin kuutisenkymmentä prosenttia maan kansalaisista ilmoitti luottavansa EU:n instituutioihin. Lehden julkaiseman Demos & Pi -tutkimuslaitoksen mielipidemittauksen mukaan nyt prosentti on 27.

Tästä huolimatta italialaisten enemmistö haluaa pysyä unionissa ja yhteisvaluutta eurossa.

Vapaan liikkuvuuden EU-alueella takaava Schegenin sopimus on Italian kansan keskuudessa vastatuulessa ja kansa kaipaa tiukempaa rajavalvontaa. Demoksen mittauksen mukaan italialaisista 48 prosenttia on sitä mieltä, että rajatarkastukset on palautettava muitta mutkitta.

Kansasta 35 prosenttia kannattaa rajatarkastusten palauttamista vain poikkeustapauksissa. Vain 15 prosenttia kannattaa täysin vapaata liikkumista Schengen-alueella. Tätä kannattavat lähinnä nuoret ja opiskelijat.

Demos & Pi teki tutkimuksen 6.-8. syyskuuta ja siihen vastasi 1023 italialaista. Otos edustaa maan 18 vuotta täyttänyttä väestöä. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)