Verkkouutiset

Euroopassa etsityt alaikäiset ISIS-tytöt ovat raskaana Syyriassa

Jihadistien riveihin liittyneet 17- ja 15-vuotiaat itävaltalaistytöt haluavat takaisin kotiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

17-vuotias Samra Kesinovic ja 15-vuotias Sabina Selimovic katosivat kodeistaan Wienistä huhtikuussa.

Tyttöjen vanhemmat löysivät tuolloin sosiaalisesta mediasta useita viestejä, joiden perusteella vaikutti siltä, että tytöt olivat lähteneet taistelemaan Syyrian “pyhässä sodassa”.

Tytöt kertoivat myös aikovansa naimisiin, jotta heistä voi tulla pyhiä sotureita.

Viranomaiset jäljittivät tyttöjä, mutta heitä ei ehditty saada kiinni ennen kuin he jo päätyivät Syyriaan.

Tyttöjen uskotaan päätyneen Irakissa ja Syyriassa vaikuttavan ääri-islamistisen IS-järjestön riveihin ja asuvan tätä nykyä järjestön pääkaupungiksi kutsutussa Raqqassa Syyriassa.

Itävaltalaisia tiedotusvälineitä siteeraavan New York Postin mukaan tytöt ovat raskaana ja haluavat palata takaisin Itävaltaan.

Itävaltalaiset viranomaiset kertovat tyttöjen sosiaalisessa mediassa antaman ruusuisen kuvan olevan kaukana totuudesta ja kuuluvan jihadistien mediataktiikkaan. Tytöistä on haluttu rakentaa malliesimerkki ääri-islamisteille.

Itävaltalaisen CEN:n mukaan tytöt ovat ottaneet yhteyttä perheisiinsä ja kertoneet olevansa täysin kyllästyneitä elämään jihadistien kanssa. Heidän kuitenkin kerrotaan olevan huolissaan siitä, kuinka he voivat enää palata nyt, kun kaikki yhdistävät heidät IS-terroristeihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)