Verkkouutiset

Hän pilkkasi pilakuvalla ISIS:tä: toimittaja murhattiin raa’asti

Yhteisöpalvelussa pilakuvan jakanut toimittaja ammuttiin kadulle oikeustalon edessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jordaniassa oikeustoimien kohteeksi joutunut kristitty toimittaja Nahed Hattar sai surmansa, kun häntä ammuttiin kolmesti oikeustalon edessä, kertoo CNN. Hän kuoli vammoihinsa läheisessä sairaalassa. Ampuja saatiin kiinni heti surmatyön jälkeen.

Hattar oli oikeudessa kuulemassa häntä vastaan nostettuja syytteitä, jotka johtuivat hänen yhteisöpalvelu Facebookissa jakamastaan, terroristijärjestö Isisia herjaavasta pilakuvasta. Kuvan katsottiin olevan jumalanpilkkaa, loukkaavan uskontoa sekä kiihottavan lahkojen välisiin riitoihin ja rasismiin.

Taivaaseen sijoittuvassa pilakuvassa parrakas mies oli sängyssä kahden naisen kanssa ja ohjeisti jumalaa tarjoilemaan hänelle ruokaa ja juomaa.

Kuvan jakamisen jälkeen Hattar selitti sosiaalisessa mediassa, että tarkoitus oli kritisoida Isisin vääristynyttä kuvaa paratiisista. Hän sai kuitenkin niskaansa useiden muslimiryhmien vihat ja hänet myös pidätettiin.

Ristiriitaisena hahmona tunnettu Hattar kirjoitti myös artikkeleita, joissa tuettiin Syyrian presidentti Bashar al-Assadia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)