Varoitus Ranskasta: Pakolaisten joukossa tulevat ISIS-soluttautujat suuri riski Euroopalle

Ranska varoittaa Libyasta tulevien pakolaisten joukkoon soluttautuvista terroristeista.

  • LKS 20160120 1870; French Defence minister Jean-Yves Le Drian (L) welcomes US defence secretary Ashton Carter before a meeting with their British, Dutch, Australian, Italian and German counterparts to discuss the fight against the Islamic State group, on January 20, 2016, in Paris. / AFP / ALAIN JOCARD - LEHTIKUVA / AFP

    Ranskan puolustusministeri Jean-Yves Le Drian (vas.) ja USA:n puolustusministeri Ashton Carter..

    ()

Ranskan puolustusministeri Jean-Yves Le Drian varoittaa Libyasta tulevien pakolaisten joukkoon soluttautuvista ISIS-terroristeista. Hänen mukaansa Libyasta Italialle kuuluvan Lampedusan saarelle tulevat soluttautujat ovat suuri riski Euroopalle, kertoo sanomalehti La Repubblica.

Le Drianin mukaan poliittinen ratkaisu Libyan kriisiin olisi saatava aikaan kiireellisesti.

– Kaikki ovat tietoisia vaarasta, jonka Syyrian ja Irakin konfliktit aiheuttavat. Siellä näemme joitakin positiivisia tuloksia. Saattaa olla, että kriisi siirtyy Libyaan. Libyaan olisi saatava kansallisen yhtenäisyyden hallitus, hän sanoi.

Libyaan on koetettu muodostaa hallitusta YK:n turvallisuusneuvoston tuella, mutta muun muassa kiista ministeripaikoista on viivyttänyt prosessia.

Terroristijärjestö ISIS:n voimistanut asemiaan maassa ja se on huolestuttanut Le Driania jo syyskuusta 2014 lähtien.

– He (ISIS) ovat siellä, 300 kilometrin päässä Euroopan rannikosta ja levittävät toimintaansa, Le Drian sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.