Verkkouutiset

Tämä kuva kyynelehtivästä sotilaasta lähti huimasti viraaliksi – taustalla upea tarina

West Pointin sotilasakatemian valmistujaisissa liikuttunut sotilas liikutti maailmaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valokuvassa seisoo sotilaan juhlapuvussa asennossa 950 muun sotilasakatemiasta valmistuvan joukossa Alix Schoelcher Idrache. Kyyneleet valuvat vuolaana hänen poskillaan ja ilme kertoo kaiken.

USA:n armeijan valokuvaaja Vito T. Bryantin kuva julkaistiin West Pointin Facebook-sivulla tiistaina. Washington Post kertoo otoksen lähteneen viraaliksi lähes saman tien.

Idrachen tarina onkin koskettava. Hän tuli USA:an rutiköyhistä oloista Haitin Port-au-Princesta seitsemän vuotta sitten osaamatta juuri englantia, ansaitsi kansalaisuuden ja värväytyi kahdeksi vuodeksi kansalliskaartiin ennen sotilaseliitin West Pointin läpi uurastamistaan.

”Heräsin aamulla ja näin kasvoni kaikkialla Facebookissa ja sen mukana lukuisia uskomattomia kommentteja saavutuksistani. Olen nöyrä ja shokeerattu samaan aikaan. Kiitos mahdollisuudesta amerikkalaiseen unelmaan ja Jumala suojelkoon Amerikkaa, maailman suurinta maata”, Alix itse kirjoitti Facebookiin.

Idrache kertoi kyynelehtineensä kolmen asian takia.

Hän muisti taustansa Haitista tulleena ”enkä koskaan kuvitellut että tällainen kunnia eräänä päivänä lankeaisi minulle”. Toiseksi hän mietti samalla paikalla valan vannoneita sotilaita, kuten miehiä, jotka vapauttivat Euroopan fasismista. Kolmantena nuorimies kertoo ajatelleensa omaa tulevaisuuttaan lentäjänä – ”siellä mistä tulen ei kasva lentäjiä”.

”Isäni sanoi aina: ’koulutus on ainoa lahja jonka voin aina antaa sinulle, koska minulla ei ole mitään materiaalista annettavaa'”, Alix Idrache toteaa armeijan nettijutussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)