Verkkouutiset

Doping-kohu paisuu, Mihail Gorbatshov vetosi olympiakomiteaan kirjeellä

Neuvostoliiton viimeinen presidentti kertoo kirjeessään kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajalle, ettei voi hyväksyä kollektiivista rangaistusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkojulkaisu Inside The Gamesin mukaan Neuvostoliiton viimeinen presidentti, 85-vuotias Mihail Gorbatshov on lähestynyt kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajaa Thomas Bachia henkilökohtaisella kirjeellä.

Gorbatshovin kirje koskee venäläisurheilijoiden sulkemista ulos Rio De Janeiron olympialaisista Venäjää ravistelleen doping-skandaalin takia. Maan yleisurheilijat on jo suljettu kisoista, ja kansainvälisen olympiakomitean tekee tänä viikonloppuna ratkaisun muiden urheilijoiden osallistumisesta.

Gorbatshov vetoaa Bachiin, jottei kaikkia urheilijoita rangaistaisi. Hän kertoo, ettei voi hyväksyä kollektiivisen rankaisun periaatetta, jossa syyttömiä rangaistaan yhdessä syyllisten kanssa.

Gorbatshov kirjoittaa tukevansa taistelua kiellettyjä aineita vastaan.

– Kyseessä on paha, joka on kitkettävä. Dopingia käyttäneet urheilijat on suljettava kisoista, hän toteaa.

Gorbatshov kirjoittaa niin ikään olevansa huolestunut siitä, että doping-kohuun ja tulosten vääristelyyn liittyi venäläisten urheilijoiden lisäksi venäläisiä toimitsijoita.

– Vakavia päätelmiä tulee tehdä. Tutkimukset, rangaistukset ja vastaavien tapahtuminen estäminen tulevaisuudessa ovat välttämättömiä, hän toteaa kirjeessään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)