Etelä-Korean parlamenttiedustaja ehdottaa Kim Jong-unin salamurhaa – "kaikki olisivat tyytyväisiä"

Etelä-Korean parlamentin jäsenen mukaan Pohjois-Korean diktaattorin päästäminen päiviltä ei rikkoisi kansainvälistä lakia.

  • LKS 20160124  TOK4542; This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on January 24, 2016 shows North Korean leader Kim Jong-Un (C) inspecting the Gold Cup athletes comprehensive food factory in Pyongyang. AFP PHOTO / KCNA via KNS REPUBLIC OF KOREA OUT THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP. - LEHTIKUVA / AFP

    Kim Jong-un tutustuu elintarviketehtaaseen päiväämättömässä kuvassa.

    ()

”Kaikki olisivat tyytyväisiä, jos Kimistä hankkiuduttaisiin eroon”, parlamenttiedustaja Ha Tae-keung sanoi YTN-radiokanavan haastattelussa.

Asiasta uutisoivan Independentin mukaan Ha totesi, että vain kuolema estäisi Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unia käyttämästä ydinaseita.

”Kim Jong-un on rikollinen. Rikollisesta eroon hankkiutuminen on oikein, eikä riko kansainvälisiä lakeja”, Ha jatkoi.

Ha on entinen ihmisoikeusaktivisti ja keskustaoikeistolaisen Saenuri-puolueen jäsen. Hänen mukaansa Etelä-Korean hallinnolla on neljästä viiteen vuotta aikaa tappaa Pohjois-Korean johtaja ennen kuin hän aloittaa ydinsodan.

Ha ehdottaa, että Etelä-Korean presidentti Park Geun-hye hakisi kansainvälistä tukea salamurhahankkeelle etenkin Yhdysvalloilta ja Japanilta.

Parlamenttiedustajan mukaan Kim ansaitsisi samanlaisen kohtalon kuin Irakin entinen hallitsija Saddam Hussein, joka syöstiin vallasta Yhdysvaltojen vallattua Irakin vuonna 2003. Saddam päätyi irakilaisen tuomioistuimen eteen ja sai teloitustuomion.

Koreoiden välit ovat kiristyneet viime aikoina huomattavasti. Pohjois-Korea suoritti hiljattain ydinkokeen ja laukaisi satelliitin avaruuteen. Raketin laukaisua on pidetty kulissina pitkän matkan ohjuskokeelle ja kansainvälinen yhteisö katsoo Pohjois-Korean rikkoneen sille asetettujen pakotteiden ehtoja.

Pohjois-Korea lopetti torstaina kaiken toiminnan Koreoiden yhteisellä Kaesongin teollisuusalueella. Toimenpide on johtanut kovaan sanasotaan maiden välillä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.