Verkkouutiset

”Hätäjarru” maahanmuuttajien sosiaaliturvaan – EU tarjoaa myönnytyksiä Isolle-Britannialle

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk esittää Isolle-Britannialle myönnytyksiä uuteen jäsenyyssopimukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Donald Tusk esitti luonnoksen uudeksi sopimukseksi Ison-Britannian EU-jäsenyydelle Eurooppa-neuvoston jäsenille lähettämässään kirjeessä.

Ison-Britannian pääministeri David Cameron on neuvotellut Euroopan unionin kanssa uusista ehdoista EU:n jäsenenä pysymiselle. Ison-Britannian on määrä äänestää EU:n jäsenenä pysymisestä tai EU:sta eroamisesta ensi vuoden loppuun mennessä.

Tuskin ehdotus sisältää myönnytyksiä kaikilla neljällä osa-alueella, joihin Cameron on vaatinut muutoksia. Keskeisimpiä ovat maahanmuuttoon liittyvät myönnytykset.

Tuskin ehdotuksessa sallittaisiin ”hätäjarru” työperäisten maahanmuuttajien sosiaaliturvalle. Esimerkiksi lapsilisät indeksoitaisiin sen maan tasolle, missä lapsi asuu. Hätäjarru edellyttäisi kuitenkin muiden EU-jäsenmaiden hyväksyntää ja se olisi vain korkeintaan neljä vuotta voimassa.

Ehdotuksen mukaan jäsenmaille annettaisiin mahdollisuus toimia voimakkaammin huijausavioliittoja ja perusteettomia maahanmuuttopyrkimyksiä vastaan. Jäsenmaille tulisi myös mahdollisuus toimia sellaisia kansalaisia vastaan, jotka katsotaan vakavaksi uhaksi turvallisuudelle.

Tuskin ehdotuksen mukaan Ison-Britannian punnan asemaa suojeltaisiin tunnustamalla, että EU:ssa toimii useampia valuuttoja. Brittiläisten veronmaksajien rahoja ei voisi ehdotuksen mukaan käyttää euroalueen tukemisen vakuuksina. Finanssialan valvonta ei-euromaissa jätettäisiin kansallisille hallinnoille. Kaikkia kysymyksiä, jotka koskevat koko EU:ta, ei voisi käsitellä pelkästään euromaiden kesken.

Ehdotuksen perusteella tunnustettaisiin, että Iso-Britannia ei ole sitoutunut pidemmälle menevään Euroopan unionin integraatioon.

Uudenlainen veto-oikeusjärjestelmä mahdollistaisi kansallisille parlamenteille EU-lainsäädännön voimaantulon estämisen, jos 55 prosenttia jäsenmaiden parlamenteista vastustaisi lakia.

Jäsenyyden vastustajat kutsuivat myönnytyksiä tuoreeltaan vesitetyiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)