Nämä maat kieltäytyvät ottamasta takaisin omia rikollisia kansalaisiaan

Noin 30 valtiota ei suostu vastaanottamaan USA:ssa vakavia rikoksia tehneitä kansalaisiaan.

  • "Niskoittelevat" maat sijaitsevat lähinnä Afrikassa ja Lähi-idässä.

    ()

Rikollisten kansalaistensa palautuksesta kieltäytyvät maat nousivat Suomessa huomion kohteeksi niin sanotun murhaajaraiskaajan tapauksessa. Somalia ei ole ollut halukas ottamaan vastaan Abdiqadir Osman Husseinia.

USA:ssa on vastaava ongelma. Liittovaltion edustajainhuoneen demokraattijäsen Henry Cuellar sanoo, että USA:ssa vakavia rikoksia tehneitä omia kansalaisiaan vastaanottamasta kieltäytyviä maita on lähes 30.

Maat ovat suurimmaksi osaksi muslimimaita tai kommunistisia. USA:n viranomaisten termi niille on "recalcitrant countries" eli niskoittelevat maat.

Aiemmin USA:n viranomaiset ovat puhuneet 23 maasta. Niitä ovat olleet USA:lle Afganistan, Algeria, Burundi, Kap Verde, Kiina, Kuuba, Eritrea, Gambia, Ghana, Guinea, Intia, Iran, Irak, Norsunluurannikko, Liberia, Libya, Mali, Mauritania, Marokko, Sierra Leone, Somalia, Etelä-Sudan ja Zimbabwe.

Henry Cuellarin mielestä USA:n tulisi lopettaa viisumien antaminen niiden maiden kansalaisille, joiden kotimaat pitävät kiinni käytännöstä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.