Verkkouutiset

Britanniassa halutaan julki salainen raportti EU-erosta

Englannin keskuspankkia vaaditaan julkaisemaan salainen raportti, jonka pankin työryhmä on laatinut maan EU:sta irtautumisen vaikutuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeriön valiokuntaa johtava Andrew Tyrie on uhannut Englannin pankkia perusteellisilla tutkimuksilla, ellei se julkista laatimaansa raporttia Britannian EU:sta eroamisen vaikutuksista eli Brexitistä (UK:s exit from the EU). Tyrie vaatii, että parlamentin edustajat saavat täyden selvityksen työryhmän jäseniltä Brexitiä koskevasta raportista.

Muutkin poliitikot ovat esittäneet kysymyksiä, miksi pankki haluaa pitää tärkeän raportin salassa. Myös valtiovarainministeri George Osbornea on vaadittu paljastamaan, oliko hän tietoinen projektista.

– Meidän täytyy saada tietää, aikooko Englannin pankki julkaista raportin ajoissa, jotta kaikilla olisi aikaa punnita tosiasioita ennen kansanäänestystä. Pankin täytyy tehdä selvitys projektin aikataulusta ja nimetä kaikki ihmiset, jotka ovat olleet tietoisia Bookend-projektista, vaati parlamentaarikko Chris Leslie The Guardianissa.

Englannin keskuspankkia koskeva kohu sai alkunsa perjantaina, kun pankin henkilöstön jäsen paljasti vahingossa sähköpostissaan The Guardianille, että pankilla on salainen työryhmä, joka tutkii maan EU:sta irtautumisen vaikutuksia.

Sähköpostin mukaan lehdistö ja suurin osa pankin henkilöstöä tuli pitää tietämättömänä projektista, jonka nimi on The Bookend.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)